Skip to content
Dystrybutorzy
Sklep online
  • O nas
  • Produkty
  • Lokacje
  • Aktualności
  • Kontakt
Menu
  • O nas
  • Produkty
  • Lokacje
  • Aktualności
  • Kontakt
Dystrybutorzy
Sklep online
Menu
Dystrybutorzy
Sklep online

Wdrożenie nowej technologii wydłużonej fermentacji produktów piekarskich na dużą skalę

Realizacja projektu ze środków Unii Europejskiej

Piekarnia Cukiernia Bernard i Jacek Jarzębińscy Spółka Jawna realizuje projekt pt. „Wdrożenie nowej technologii wydłużonej fermentacji produktów piekarskich na dużą skalę” w ramach poddziałania 3.2.2 Kredyt na innowacje technologiczne Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego.

Głównym celem zaplanowanej do realizacji inwestycji jest wzrost konkurencyjności i innowacyjności naszej firmy. Zamierzenie to zostanie zrealizowane poprzez wdrożenie całkowicie nowych innowacji technologicznych, które umożliwią produkcję nowych produktów w postaci ulepszonych wyrobów piekarniczych.

Przeprowadzenie inwestycji technologicznej kompleksowo wpłynie na funkcjonowanie przedsiębiorstwa i jego rozwój poprzez:

  • wykorzystanie innowacyjnych na skalę krajową rozwiązań w przedsiębiorstwie – w postaci nowej technologii wydłużonej fermentacji produktów piekarskich przy ograniczeniu stosowania drożdży i polepszaczy piekarskich, opartej o innowacyjne rozwiązania i rozpoczęcie na jej bazie wytwarzania nowych i ulepszonych produktów,
  • powiększenie posiadanego zaplecza technicznego – o nowe maszyny,
  • kreację dodatkowych źródeł przychodów,
  • wzrost rentowności i dochodowości przedsiębiorstwa,
  • wzmocnienie wizerunku przedsiębiorstwa na rynku krajowym i międzynarodowym,
  • zaspokojenie bieżących potrzeb rynkowych i zwiększenie satysfakcji klientów z oferowanych przez firmę produktów,
  • implementację rozwiązań przyjaznych środowisku:
    • zmniejszenie energochłonności produkcji – odpowiednia konfiguracja planowanej do zastosowania linii produkcyjnej zwiększy efektywność wykorzystania energii;
    • Zmniejszenie zużycia gazu ziemnego w etapie pieczenia, w stosunku do aktualnego procesu produkcji zwiększenie ilości odzyskiwanego ciepła co jest związane z zastosowaniem procesu odzysku ciepła opartego o zmodyfikowany system odzysku i dozowania ciepła do komór fermentacyjnych.

 

Wartość projektu: 5 803 000,00 PLN
Wkład Funduszy Europejskich: 2 611 350,00 PLN

Produkty

  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dekoracje
  • Kanapki
  • Lody tradycyjne
  • Nowości
  • Pieczywo
  • Produkty bezglutenowe
  • Słodkie stoły
  • Torty
Menu
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dekoracje
  • Kanapki
  • Lody tradycyjne
  • Nowości
  • Pieczywo
  • Produkty bezglutenowe
  • Słodkie stoły
  • Torty

Do pobrania

  • Badania bezglutenowe
  • Badania mikrobiologiczne
  • Certyfikaty
Menu
  • Badania bezglutenowe
  • Badania mikrobiologiczne
  • Certyfikaty

Współpraca

  • Oferty pracy
  • Oferta dla Firm
Menu
  • Oferty pracy
  • Oferta dla Firm

Firma

  • Aktualności
  • O nas
  • Punkty sprzedaży
Menu
  • Aktualności
  • O nas
  • Punkty sprzedaży

Napisz

biuro@jarzebinscy.pl

Zadzwoń

+48 58 680 16 50

ul. Przemysłowa 4A
83-400 Kościerzyna

wskazówki
dojazdu
  • 2023 © Piekarnia-Cukiernia B&J Jarzębińscy
  • Polityka Prywatności
Menu
  • 2023 © Piekarnia-Cukiernia B&J Jarzębińscy
  • Polityka Prywatności

PL

SPEKTRUM. Pomorski system usług doradczych.
Wdrożenie nowej technologii wydłużonej fermentacji produktów piekarskich na dużą skalę.

Logowanie dla dystrybutorów

Zamawianie pieczywa
Zamawianie tortów
  • Strona główna
  • O nas
  • Produkty
  • Lokacje
  • Aktualności
  • Kontakt
Menu
  • Strona główna
  • O nas
  • Produkty
  • Lokacje
  • Aktualności
  • Kontakt